THC

111

:: اقدامات اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری در 4 ماه اخیر - 1399/03/25


معاون سرمایه‌گذاری و امور اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری گفت: شرکت‌های کاغذی یا غیرمولد وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری در چهار ماه اخیر در مسیر انحلال قرار گرفته‌اند و آماده‌سازی
۱۵ شرکت برای ورود به بورس انجام شده است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، حسن تاجیک در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام این خبر اظهار کرد: در راستای ایجاد ذخیره ارزش در سرمایه‌گذاری‌ها و حفظ ارزش دارایی بازنشستگان در بلند مدت، صندوق بازنشستگی کشوری در چهار ماهه اخیر، برنامه عملیاتی را برای ساماندهی شرکت‌های تابعه در قالب سیاست‌های جدید به اجرا درآورده است.

وی افزود: این سیاست‌ها باعث انتقال دارایی‌های غیرمولد در شرکت‌های تابعه می‌شود تا منابع حاصل از آن برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های سودآورتر و پربازده‌تر مورد استفاده قرار گیرد. بدین منظور، تعدادی از شرکت‌های تحت پوشش هلدینگ‌های صندوق بازنشستگی به دلیل متوقف بودن تولید و سرمایه تزریقی و بعضاً کاغذی بودن آن‌ها در مسیر انحلال قرار گرفتند که بدین ترتیب، از محل هزینه‌های مدیریتی آن‌ها، سالانه حداقل ۲۰۰ میلیارد ریال صرفه‌جویی خواهد شد.

تاجیک ادامه داد: هم‌چنین در راستای بهره‌گیری از دارایی‌های غیرمولد و زیان‌ده، چند شرکت به منظور اداره تخصصی و کارآمدتر به هلدینگ‌ها و واحدهای تخصصی منتقل شده‌اند.

فرآیند ورود برخی شرکت‌های صندوق بازنشستگی به بورس
معاون سرمایه‌گذاری و امور اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه فرآیند ورود برخی شرکت‌های صندوق بازنشستگی به بورس در دو سال اخیر با وقفه مواجه بوده و اقدام موثری در این خصوص انجام نشده است، گفت: در این راستا، شرکت "پگاه گیلان" اولین دارایی‌ غیربورسی صندوق بازنشستگی کشوری است که در بازار سرمایه یا همان بورس عرضه شده‌ است و ۱۵ شرکت دیگر نیز در حال رفع مشکلات موجود و آماده‌سازی برای عرضه در بورس و فرابورس هستند که پیش‌بینی می‌کنیم بررسی و ارزیابی آن‌ها تا پایان شهریورماه به انجام برسد و پس از اصلاح ساختار مالی در بازار سرمایه عرضه شوند.

تاجیک خروج از بنگاه‌داری و هدایت سرمایه‌های بازنشستگان به سمت سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت با بازده مناسب را از سیاست‌های اصلی صندوق عنوان و تأکید کرد: این سیاست به معنی فروش شرکت‌ها و سرمایه‌های صندوق نیست بلکه به منزله شفاف کردن بنگاه‌های اقتصادی و موظف شدن آن‌ها به سودآوری و بازدهی است.

وی تأکید کرد: اگرچه ساماندهی شرکت‌ها و حذف برخی شرکت‌های کاغذی با مقاومت‌های بسیار و چسبندگی‌های مدیریتی روبرو است، اما از آن‌جا که همه دارایی‌های صندوق بازنشستگی کشوری به بازنشستگان تعلق دارد و وظیفه این نهاد صیانت از سرمایه‌های آنان و سودآوری هرچه بیشتر این سرمایه‌ها به منظور انتفاع بازنشستگان است، ساماندهی شرکت‌ها با قدرت پیش خواهد رفت و برخی حاشیه‌سازی‌ها، اخلالی در عزم مدیران صندوق برای تحقق این مهم ایجاد نخواهد کرد.

بهینه سازی ترکیب دارایی‌های صندوق در سهام صنایع بالادستی
معاون سرمایه‌گذاری و امور اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری، بهینه کردن ترکیب دارایی‌های صندوق در سهام صنایع بالادستی و تسویه دیون و تعهدات شرکت‌هایی که امکان عرضه در بازار سرمایه را پس از اصلاح ساختار مالی دارند، از دیگر سیاست‌های جدید برای بهره مندی صندوق بازنشستگی از ظرفیت‌های پولی مالی ایجاد شده ناشی از سهام صندوق در بورس عنوان کرد.

وی با اشاره به برنامه ریزی‌ها و اقدامات انجام شده در تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری و تحقق خواسته ایشان مبنی بر «جهش تولید» گفت: اقدامات موثری در مورد فعال شدن پروژه‌ها برای رسیدن به محصول نهایی و عرضه محصولات در بازار انجام شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به پتروشیمی مسجد سلیمان و پتروشیمی جم و همچنین آزادراه شرق سپاهان اشاره کرد؛ ضمن این‌که صندوق بازنشستگی امسال تعدادی از طرح‌های توسعه‌ای خود در بنگاه‌های وابسته را اجرایی خواهد کرد که طرح توسعه فولاد اکسین، صبا فولاد خلیج فارس و طرح توسعه پتروشیمی جم از آن جمله هستند.

تاجیک با اشاره به اخذ مجوز تأسیس صندوق ETF یا صندوق سرمایه‌گذای قابل معامله در بورس به ارزش ۱۰۰۰ میلیارد تومان در ماه‌های اخیر گفت: دریافت مجوز تأسیس این صندوق به عنوان بزرگترین صندوق ETF موجود در بازار سرمایه کشور یکی از اقدامات مهمی است که عملیاتی شده و پذیره نویسی آن به زودی آغاز خواهد شد.



تعداد بازدید : 3776
:: ثبت نظر ، پیشنهاد و انتقاد ...
:: فرم ارتباط ...
:: ثبت پرسش ...
:: فرم تماس با ما ...